A második világháború óta nem kért ennyi pénzt az ENSZ

külföld
2015 december 07., 20:58
comments 113

Rekordösszeg, 

több mint 20 milliárd dollárt

kér az ENSZ és partnerszervezetei 2016 a tagországoktól. Világszerte 125 millió ember szorul humanitárius segélyre, indokolta a hatalmas összeget Stephen O'Brien, az ENSZ-főtitkár humanitárius ügyekben és a rendkívüli segélyek koordinálásában illetékes helyettese. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR), az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA) által közösen kiadott közleményben azt írják, hogy mindenekelőtt Szíria, Irak, Dél-Szudán és Jemen lakói szorulnak segítségekre. Számuk 

87 millió. 

Jemenben március óta már 4 ezer civilt öltek meg Fotó: AFP/ STR
photo_camera Fotó: AFP/ STR

  Közben sosem tapasztalt hiánnyal is küzdenek az ENSZ szervezeti: a 2015-re előirányzott 19,9 milliárd dollárnak csak a 49%-a futott be. 

A jelentés szerint jelenleg 60 millió azok száma, akik otthonuk elhagyására kényszerültek. Jemenben a polgárháború miatt 12 millióan menekültek el otthonukból. Csak Szíriában 13,5 ember számára kellene azonnali élelmiszer- és gyógyszersegély. A lakosság 70 százaléka nem fér hozzá tiszta ivóvízhez. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.