A PM betámadta a képviselői nyugdíjat

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke módosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy az országgyűlési és az EP-képviselőkre is vonatkozzon a kettős juttatás tilalma, vagyis ne kaphassanak egyszerre képviselői tiszteletdíjat és nyugdíjat – mondta Szabó Tímea hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

Szabó Tímea elmondta, hogy miközben a nyugdíjkorhatárt elérő közigazgatási dolgozók nem vehetik fel egyszerre a fizetésüket és a nyugdíjukat, addig ez a jogszabály az országgyűlési és az EP-képviselőkre nem vonatkozik.

Így fordulhat elő, hogy Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a körülbelül 1,3 millió forintos bruttó képviselői díja mellé felveheti a több mint kétszázezer forintos nyugdíját is, és ugyanígy hozzájuthat a nyugdíjához például a kereszténydemokrata Latorcai János vagy a fideszes Jakab István és Mátrai Márta is.

Szabó Tímea szerint a tilalom esetén ezekből a járandóságokból havi több millió forint összejöhet, ami például több száz gyerek étkeztetését segítheti.

A politikus hogy levelet ír a nyugdíjkorhatáron túli képviselőknek, megkérdezi tőlük, felveszik-e a nyugdíjukat és támogatják-e a javaslatát. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.