Aki elutasítja a szír menekülteket, mert azok muszlimok, az a terroristákat támogatja

migráció
2015 december 07., 17:15
comments 382

Hétfőn egy genfi sajtótájékoztató az ENSZ menekültügyi főbiztosa kijelentette, hogy

 "amikor emberek azt mondják: nem fogadnak be szíriai menekülteket, mert azok muszlimok, akkor ezek az emberek a terrorista szervezeteket támogatják és lehetővé teszik számukra, hogy hatékonyabban toborozzanak." 

photo_camera

A párizsi merényletek két elkövetője is menekültekkel érkezhetett Európába, de Antonio Guterres szerint 

 "a probléma lényegét tekintve európai, amit a határok lezárása nem fog tudni megoldani." 

A biztos szerint mint korábbi portugál miniszterelnök, megérti kormányok késztetését arra, hogy terrorellenes stratégiákra hagyatkozzanak a biztonsági kérdés kezelésénél, azonban önámítás lenne azt hinni, hogy csupán ezekkel a stratégiákkal és katonai beavatkozással meg lehet oldani azt. Guterres szerint lényegi eleme a megoldásnak, hogy a terrorszervezetek lehetséges újoncait kell meggyőzni arról, hogy az iszlamistákhoz való csatlakozás nem útja a saját haragjuknak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.