Amióta Peking van, most rendeltek el először igazi, európai értelemben vett szmogriadót

külföld
2015 december 07., 12:10
comments 38
Ez a felvétel, amin a háttérben, a szmog leple alatt a császári palota rejtezik, még a múlt héten, a szmogriadó elrendelése előtt napokkal készült. Fotó: Mahmut Atanur / Anadolu Agency
photo_camera Ez a felvétel, amin a háttérben, a szmog leple alatt a császári palota rejtezik, még a múlt héten, a szmogriadó elrendelése előtt napokkal készült. Fotó: Mahmut Atanur / Anadolu Agency

A pekingi önkormányzat két éve érezte elérkezettnek az időt, hogy rendeletben szabályozza a szmogriadó szabályait. A két éve kialakított rendszer szerint négy riasztási fokozat van, a kék, a sárga, a narancs és a piros. Ez utóbbi az, amit a szó hagyományos értelmében szmogriadónak nevezünk, vagyis a piros fokozatban korlátozhatják rendszám alapján a gépjárműközlekedést és rendelhetik el a gyárak-üzemeg termelésének leállítását.

Na, 2015. december 7-én, hétfőn a világtörténelem során először Pekingben is szmogriadót rendeltek el. Képzelhetik, hogy mekkora lehet a szmog, ha csak most, amikor már a múlt héten is éjszakai sötétség borult a városra nappal is. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.