Bécsben egy tizenhét éves svéd lányt tartóztattak le terrorizmus vádjával

Az szomáliai származású 17 éves svéd állampolgárságú lány akart a gyanú szerint Bécsen keresztül Szíriába utazni, hogy ott csatlakozzon az Iszlám Állam csapataihoz. Az osztrák rendőrök még szombaton vették őrizetbe az egyik fővárosi pályaudvaron, de csak hétfőn jelentették be a hírt. A lánynak a szülei jelentették a svéd hatóságoknak, hogy aggódnak gyermekükért, aki szerintük harcolni utazik Szíriába. A lány vallomása szerint csak bécsi barátait szerette volna meglátogatni. 

AFP / RENE GOMOLJ

Közben megkezdődött a 2,5 méter magas kerítés építése az osztrák-szlovén határon. A spielfeldi határátkelőnél negyven katona vesz részt a 3,5 kilométeres drótakadály felépítésében. A kormány a menekültek szabályozott áthaladása érdekében döntött a kerítés megépítése mellett. Az átkelőhöz egy terelőközpontot is felállítanak, ahol családok, és nemek szerint lehet majd szétválasztani a menekülteket. 

Vasárnap egy menekült sem érkezett Ausztriába, szlovén oldalon 1200-an várakoznak. (MTI/Krone.at)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.