Emberek, elvéreznek a mozikban a magyar filmek!

Tbg
2015 december 7., hétfő 13:49
120

1784-en voltak kíváncsiak Horváth Lili a Szerdai gyerek c. filmjére a bemutatót követő első hétvégén, ami kifejezetten kevésnek számít, ráadásul nem kevés, 29 teremben vetítették.

A film plakátja

Ezzel a tíz legnézettebb film a hétvégén a mozikban listán az utolsó helyet csípte el. A listavezető a már harmadik héten futó Éhezők viadala - A kiválasztott 2. (21,963), a premierek közül pedig a Dínó tesót nézték a legtöbben a mozikban (20,870).

A Szerdai gyerek német-magyar koprodukcióban készült, a Filmalap (MNF) 205 millió forinttal járult hozzá, a német fél százezer euróval. A producerek Henning Kamm és Patak Ági voltak.

A film a Karlovy Vary fesztiválon a regionális szekcióban (Kelet-nyugat) elhozta a fődíjat.

„A film hőse az állami gondozásból frissen kikerült 19 éves Maja (Vecsei Kinga): felelőtlen kamasz, aki egy négyéves kisfiúért tartozik felelősséggel. Maja önsorsrontó hajlama ellenére azért harcol, hogy fia felügyeleti jogát megszerezze - nem akarja, hogy a gyerek sorsában a sajátja ismétlődjön meg. Önmagával folytatott küzdelmei egy váratlan lehetőséghez és egy szokatlan új szerelemhez vezetik.” 

- írja a Port.hu.

A Szerdai gyerek ezzel a nézőszámmal a Parkoló után a legnézetlenebb magyar film egyelőre az új finanszírozási rendszer, az Andy Vajna vezette Magyar Nemzeti Filmalap fennállása óta:

Update: Tévesen állítottam, hogy a Szerdai gyerek lenne a Parkoló után a legnézetlenebb magyar film (ami az első, mozis hétvégét illeti), mert a Délibáb (900), a Viharsarok (1210) és a Couch surföt (1392) is kevesebben nézték. Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt