Már keresik a donort az első amerikai pénisztranszplantációhoz

bulvár
2015 december 07., 20:29
comments 158

Az Egyesült Államok első pénisztranplantáltja lehet az a veterán katona, aki harc közben sérült meg súlyosan. A Johns Hopkins Egyetemi Kórház már az átültetéshez szükséges műtétek végzik a veteránon, miközben megkezdték a donor keresését is. 

Az amerikai hadsereg tanulmányai szerint a harc közben megsérült katonák mikor a kórházban magukhoz térnek, legelőször a nemi szervük állapotára kíváncsiak. 

Sokszor fontosabb ez nekik mint egy súlyos végtagsérülés. 2005 és 2015 között 1525 amerikai katona sérült meg a legnemesebb részén Afganisztánban és Irakban. Legtöbbször taposóaknák okoztak nekik maradandó sérüléseket. 

Carisa Cooney, az átültetést vezető orvoscsoport vezetője szerint a donornak körülbelül egyidősnek kell lennie a péniszre váró katonával, akinek bőrével hasonló tónusút keresnek, de a méretre nincsenek kívánalmak. 

Az első sikeres pénisztranszplantáció Dél-Afrikában volt tavaly decemberben. A kilencórás műtét során egy körülmetéléskor elfertőződött, majd amputált péniszű ember kapott új szervet. Júniusban már arról számoltak be az orvosok, hogy a műtött férfi barátnője terhes.

(Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.