Ugye milyen jó, hogy annyi év után végre lehet közlekedni a Belvárosban? Hát, ennek most másfél évre megint vége :-(

"Kiemelkedő minőségű szállodává" alakítják át a Párisi udvart, közölte diadalittas, jelzőkben túltengő közleményében a Belváros-Lipótvárosi Városfejlesztő Kft. nevű önkormányzati cég, amiből az is kiderül, hogy a kiemelkedő minőség elérése érdekében

18 hónapra lezárják a több évig tartó lezárás után tavaly átadott Petőfi Sándor utcát.

Az emberben ilyenkor felmerül a kérdés, hogy

mégis mi a büdös francért kell lezárni egy teljes utcát csak azért, mert egy magánbefektető felújít egy házat?

A válasz sokkal viccesebb bárminél, ami spontán eszünkbe jutna. Az indoklás szerint a Petőfi Sándor utca lezárását maga az építtető, az Orbán Viktorhoz nagyon szorosan közel álló Garancsi István Market Zrt. nevű vállalkozása kérte azért, hogy

teherautói nehogy a frissen felújított Petőfi Sándor utcán át közlekedjenek, sértve ezzel az utca burkolatát.

Ennek nyilván ez a legjobb módja, gondolom az szóba se jöhet, hogy a cég esetleg szóljon a sofőrjeinek, hogy ne arra.

Üröm az ürömben, hogy a másfél éves lezárás miatt át kell alakítani pár buszjárat útvonalát. A leleményes önkormányzat viszont kapva az alkalmon az egész Városház utcát, illetve a Párisi utca egy szakaszát fizetős parkolóvá alakíthatja.

Az építtető Market Zrt. szempontjából nagyon is barátságos döntésnek - a cég a lezárással bármilyen, a Petőfi Sándor utca útburkolatának sérülésével kapcsolatos felelősséget lerázhat magáról - nem minden helyi lakos örül. Egyikük, Kőszeg Ferenc a petíciók.com oldalon fordult nyílt levélben Tarlós István főpolgármesterhez az iránt érdeklődve, hogy mégis milyen jogon dönthet egy kivitelező egy fővárosi főútvonal másfél éves lezárásáról.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.