A Smith & Wesson háromszor annyit keresett az év végén, mint tavaly ilyenkor

Tbg
életmód
2015 december 08., 23:43

Megháromszorozta bevételeit az USA egyik legnagyobb fegyvergyártója, a Smith & Wesson az év utolsó negyedévében az előző év azonos időszakához képest, írja a Guardian.

A kereslet növekedésének felthetően köze van az utóbbi hónapok lövöldözős ámokfutásaihoz, amelynek legutolsó eseménye, a San Bernardinó-i lövöldözés volt, amiben 14-en meghaltak.

A cég szerint is a társadalomban egyre inkább elharapózó félelem a több, mint harminc százalékos bevételnövekedés oka, az amerikaiak nem érzik magukat biztonságban.

És valószínűleg az is benne van a vásárlók rohamában, hogy Barack Obama elnök újra bedobta, korlátozni kellene a szabad fegyverviselést az USA-ban. Sokan most attól élnek, holnap már nem lesz kolt a boltban. (Guardian)


Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.