Hetekig dolgozott a karácsonyi ajándékokért, mire közölték vele, hogy bocs, gyakornok voltál

2015 december 8., kedd 9:51
223

Majdnem fél évig dolgozott hajnalban és iskola után a canterbury-i Jay El-Leboudy egy helyi Londis szupermarketben, hogy a keresetéből karácsonyi ajándékot vehessen a családjának. Amikor azonban a pénzét kérte, a tulaj közölte, hogy végig fizetés nélküli gyakornok volt. 

Zoe Buckwell, a fiú anyja tajtékzik. Azt mondja, a fiával azt beszélték meg, hogy gyakornokoskodik, majd, ha beválik, részmunkaidős állást kap a boltban. Először, az iskolai félév elején, heteken át majdnem minden nap bejárt a szupermarketbe, majd ráááltak a heti két nap munkával járó fix félállásra, fél hattól este 9-ig. A fiú tíz hétig dolgozott ebben a rendszerben, de most megtagadták a bérét. 

A slusszpoén: a munkaadója nem valami arctalan tőkés, hanem a család helyi barátja. Aki azzal védekezik, hogy 

"mondtam az anyjának, hogy csak 15 éves. A törvény szerint még nem is dolgozhat, és mivel alkoholt is árulunk, be sem mehet a bolt egyes részeibe, de a vásárlóknak segíthet."

A cinikus főnök annyira felbosszantotta a netezőket, hogy már többszáz dollár gyűlt össze az anya által létrehozott adománygyűjtő oldalon.

(via yahoo)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt