A Fidesz elkötelezett a korrupció elleni harcban

POLITIKA
2015 december 9., 10:59
comments 207

Ma van a korrupció elleni harc világnapja. Felfigyeltek erre a Fidesznél is, és a párt közleményben fejezte ki elkötelezettségét a küzdelem mellett. "Nagyon elkötelezettek" a korrupció elleni harcban. A bizonytalankodók kedvéért íme néhány bizonyíték.

photo_camera A korrupcióellenesek. Fotó: Képszerkesztőség/Tuba Zoltán
  • A kormány célja, hogy felelősen gazdálkodjon a közpénzekkel, ezért megalkotta Európa legszigorúbb közbeszerzési törvényét.
  • A korrupcióellenes harcot szolgálja az új párt és kampányfinanszírozási törvény és a politikusok vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségéről rendelkező jogszabály módosítása is.
  • Az áfa- és adócsalások visszavágása érdekében is sokat tett a kabinet, és az online pénztárgépek rendszerének felállítása az illegális gazdaság visszaszorulását hozta.
  • Vége 2002 és 2010 közötti időszaknak, vége a Gyurcsány-Bajnai kormányoknak, vége minden idők legkorruptabb kormányzati periódusának.
  • Vége a közpénzek kitalicskázásának, a közpénzek korrupt felhasználásának. Vége a trükkök százainak, vége a "reggel, éjjel, este" történő állandó hazudozásnak.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt