A Fidesz elkötelezett a korrupció elleni harcban

Ma van a korrupció elleni harc világnapja. Felfigyeltek erre a Fidesznél is, és a párt közleményben fejezte ki elkötelezettségét a küzdelem mellett. "Nagyon elkötelezettek" a korrupció elleni harcban. A bizonytalankodók kedvéért íme néhány bizonyíték.

A korrupcióellenesek. Fotó: Képszerkesztőség/Tuba Zoltán
  • A kormány célja, hogy felelősen gazdálkodjon a közpénzekkel, ezért megalkotta Európa legszigorúbb közbeszerzési törvényét.
  • A korrupcióellenes harcot szolgálja az új párt és kampányfinanszírozási törvény és a politikusok vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségéről rendelkező jogszabály módosítása is.
  • Az áfa- és adócsalások visszavágása érdekében is sokat tett a kabinet, és az online pénztárgépek rendszerének felállítása az illegális gazdaság visszaszorulását hozta.
  • Vége 2002 és 2010 közötti időszaknak, vége a Gyurcsány-Bajnai kormányoknak, vége minden idők legkorruptabb kormányzati periódusának.
  • Vége a közpénzek kitalicskázásának, a közpénzek korrupt felhasználásának. Vége a trükkök százainak, vége a "reggel, éjjel, este" történő állandó hazudozásnak.

(MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.