Az MTI-ben többet nem lehet szélsőjobboldalinak nevezni a Le Pen-féle Nemzeti Frontot

politika
2015 december 09., 16:16
comments 411

Információink szerint erről született egy belsős MTI-s utasítás, ami alapján a jövőben a francia politikáról szóló beszámolókban a távirati iroda munkatársainak nem szabad többet szélsőjobboldalinak nevezni a Marine Le Pen vezette, bevándorlás-ellenes Nemzeti Frontot. 

Ezt az értesülést megerősítik maguk az MTI hírei is. Míg két nappal ezelőtt, december 7-én még ezt írták:

Összeurópai reformokat és új stratégiát sürgetett hétfőn az európai országoktól Matteo Renzi olasz kormányfő azzal kapcsolatban, hogy a franciaországi regionális választások vasárnapi első fordulójában a szélsőjobboldali Nemzeti Front jelentős előretörést ért el.

Addig két nappal később, szerdán ez a hír jött ki:

A regionális választások első, múlt vasárnapi fordulójában a jobboldali Nemzeti Front végzett az élen. Marine Le Pen pártja a 13 régióból hatban tudta megszerezni a legtöbb szavazatot, s három régióban a második fordulóban is esélye van a győzelemre. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.