Donald Trump azt gondolja, hogy elég felhívnia Bill Gatest, hogy lekapcsolják az internetet

külföld
2015 december 09., 14:13
comments 125

A republikánus elnökjelölt, akinek még mindig nem lankad igazán a népszerűsége, éppen rövid elnökjelölti karrierjének legnagyobb botrányába mászott bele, amikor annyira túltolta a muszlimellenességet, hogy az még a Trumpon edződve elég sok mindent elviselő amerikai közvéleménynek is sok lett. 

A milliárdos ingatlanosból lett politikus Trump legutóbb arról beszélt, hogy ahhoz, hogy megfékezzék a radikális szélsőségeket, 

be kéne zárni a netet. 

Ezt pedig, ha elnök lenne, úgy vitelezné ki, hogy felhívná Bill Gatest, hogy tegye ezt meg neki. Gates egykoron ugyan a Microsoft alapítójaként valóban nagyon fontos szerepet töltött be a számítástechnika világában, jelenleg meg a világ egyik leggazdagabb embere és legnagyobb adományozója, de valószínűleg ezek ellenére sincs a birtokában egy nagy piros gomb, amit megnyomva az internet kikapcsolna. 

Trump erről egy dél-karolinai kampányrendezvényen beszélt, egész pontosan erről: 

"Túl sok embert vesztünk az internet miatt. Le kell ülünk Bill Gates-szel és egy csomó különböző emberrel, akik tényleg értik mi történik. Arról kéne beszélnünk nekik, talán bizonyos területeken, be kell zárni az internetet valahogy. Lesznek, akik azt mondják 'Szólás szabadsága, szólás szabadsága'. Ezek bolond emberek."  (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.