Biztonságban érzik magukat a magyarok

politika
2015 december 09., 13:06
comments 72

A Központi Statisztikai HIvatal vasárnap közölt mérése meglepő eredményeket mutat a magyarok biztonságérzetéről, ami a számok szerint az elmúlt két évben jelentősen nőtt. 

photo_camera

 A "Mennyire érzi magát biztonságban sötétedés után a lakhelye környékén sétál?"

kérdésre 2013-ben még csak 65 százalék mondta azt, hogy biztonságban érzi magát, idén már 74 százalék. A szám főleg Budapesten emelkedett, ahol 14 százalékos azóta a plusz, de  leginkább a községekben érzik biztonságban magukat a magyarok. A községekben lakók 79 százaléka szerint biztonságos környezetben él. 

Két év alatt közben felére - 12-ről 6 százalékra - esett azok száma, akik kimondottan veszélyben érzik magukat sötétedés után a lakóhelyük környékén.

Az adatokat márciusban, a menekültválság súlyosbodása előtt vették fel, igaz, a kormány akkor már hetek óta plakátkampányt folytatott, hogy felhívja a lakosság figyelmét a migrációs krízisre. 

(police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.