Pintér nem hajlandó elárulni, hogy kik azok a Századvégnél, akik átestek a nemzetbiztonsági átvilágításon

politika
2015 december 09., 07:26
comments 49

Még 2013-ban esett át a Századvég huszonegy munkatársa a nemzetbiztonsági átvilágításon és a telephely is akkor kapta meg az engedélyt, hogy minősített adatokkal dolgozzon. De azóta sem tudni, hogy pontosan kik azok a dolgozók, akik hozzáférhetnek a bizalmas anyagokhoz. Fodor Gábor írásbeli kérdésében ismét megkérdezte erről a belügyminisztert, aki most sem válaszolt. Pintér Sándor szerint a törvény csak szűk keretek között engedi meg, hogy elmondhassa, hogy kik az érintettek. 

Pintér Sándor Brüsszelben
photo_camera Fotó: John Thys / AFP

Korábban már a nemzetbiztonsági bizottság LMP-s tagja, Szél Bernadett elárulta, hogy az átvilágítottak között vannak a Századvég tulajdonosai és vezetői is. Így valószínűleg az alapítványt vezető kuratórium tagjai is átestek a vizsgálaton. Ők Lánczi András, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és G. Fodor Gábor. (MagyarNemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.