Saját tavat akarsz? Dániában kifizeti az építését az állam

ÁLLAT
2015 december 09., 15:22
comments 21

A dán természetvédelmi ügynökség hajlandó kifizetni olyan tavak kiépítésének költségét, melyekben aztán zavartalanul burjánzhatna az élővilág. A cél ezzel az, hogy a veszélyeztetett fajok biztonságos otthonokra lelhessenek. Főleg ritka békafajok számára teremtenének így lakhelyeket. 

A mocsári békák száma például meredeken zuhant az elmúlt években az országban, épp a megfelelő életkörülményeket kínáló tavak fokozatos eltűnése miatt. 

photo_camera Mocsári béka (Wikipedia)

A kormányhivatal akár ezer négyzetméteres tavak kiépítését is megtéríti, melyeket mind mezőgazdasági, mind használaton kívüli magánföldekre el lehet helyezni. 

Az ajánlat iránt annyira nagy az érdeklődés, hogy félő, ki sem tudnak majd minden igényt elégíteni: már most több mint száz tóépítési kérelmet vizsgálnak a kormányhivatalnál. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.