Ted Cruz szerint a klímaváltozás egy baloldali teória

külföld
2015 december 09., 16:46
comments 96

Minden tudományos alapot nélkülöző baloldali teóriának minősítette a klímaváltozást Ted Cruz texasi republikánus szenátor, aki pártján belül az egyik résztvevője az elnökjelöltségért folytatott versengésnek.

A klímaváltozásról szóló ideológiának Cruz szerint az a célja, hogy a kormányok kiterjesszék ellenőrzésüket a gazdaság és különösen az energiaipar felett.

"Az éghajlatváltozásról folyó vita során bizony nagyon gyakran a washingtoni politikusok és nagyszámú tudós, akik jelentős támogatásban részesülnek közpénzekből, figyelmen kívül hagyják a tudományosságot és a tényeket egy politikai ideológiával helyettesítik" 

- jelentette ki az ultrakonzervatív nézeteket képviselő texasi szenátor az NPR közszolgálati rádiócsatornán az Egyesült Államokban.

Ted Cruz. Fotó:  SAUL LOEB / AFP
photo_camera AFP / SAUL LOEB

Cruz szerint néhány évtizeddel ezelőtt a liberálisok és bizonyos tudósok azt mondták, hogy a klíma lehűlőben van, de a tények megcáfolták őket. Ezért ugyanezek a baloldaliak és néhányan ezek közül a tudósok közül megváltoztatták a lehűlésről szóló elméletüket, s felmelegedésről kezdtek beszélni.  Majd harmadszor is megváltoztatták a nézeteiket, mert van egy probléma: a tudományos tények nem támasztják alá a globális felmelegedést. 

"Most már "klímaváltozásról" beszélnek, ami egy tökéletes áltudományos elmélet egy kormány számára, hogy kiterjessze a hatalmát. Miért? Azért, mert ez egy olyan elmélet, amelyet soha nem lehet megcáfolni". "Ugyanis akár melegszik, akár lehűl, akár párásabbá válik, vagy épp szárazabb lesz, a klíma mindig változik" - jelentette ki Ted Cruz, majd bírálólag hozzátette: a klímaváltozásra adott leggyakoribb válasz a kormányzat ellenőrzésének kiterjesztése a gazdaság felett. ENNYIKE. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.