A legkeményebb mexikói drogkartell-vezér is megfenyegette az Iszlám Államot UPDATE: Kamu

Joaquín "El Chapo" (a Köpcös) Guzmán, a rettegett mexikói Sinaloa drogkartell szabadulóművész vezetője állítólag befenyítette a szélsőséges iszlamista terrorállamot, már ha hihetünk néhány kétségbe vonható szavahihetőségű forrásnak. UPDATE: ki is derült, hogy kamu a történet.

Ha beavatkozol a Sinaloa kartell ügyeibe, akkor elpusztítalak

– üzente állítólag El Chapo személyesen az IÁ vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak küldött titkosított emailben, olyan üzenetek kíséretében, mint hogy ki fogja tépni a nyelvüket és a szívüket azoknak, akik elkobozzák a drogszállítmányait.

A latin-amerikai drogkartellek egyébként valóban egyre aktívabbak a Közel-Keleten, és az is lehetséges, hogy drogellenes ideológiát képviselő Iszlám Állam lefoglalta a szállítmányaikat. (Eleinte az afganisztáni tálibok is ellenezték a kábítószereket, de aztán inkább megfordították a dolgot, és csúcsra járatták az ópiumtermelést, hogy ezzel is csapást mérjenek a dekadens Nyugatra.)

(Cartelblog, Mirror, RT)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.