Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen a menekültügyi szabályok miatt

POLITIKA
2015 december 10., 11:22
comments 135

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az ország menekültügyi szabályozása miatt- jelentették be a szervezet csütörtöki sajtótájékoztatóján Brüsszelben. 

Korábban a Magyar Nemzet írt arról, hogy Brüsszel az elutasított menedékkérelmek hatékony jogorvoslatának hiánya miatt kezdeményezi a kormány ellen az eljárást. 

A magyar hatóságok ugyanis szeptemberben a menedékkérelmeket gyorsított eljárásban kezdték elutasítani a küldő ország biztonságos státuszára hivatkozva. Akkor jogvédők jelezték, mivel a végzéssel a menedékkérő kiutasításáról is döntöttek, fellebbezésre nem volt mód. Októberben Brüsszel levélben kért tájékoztatást a migrációs válság miatt a szeptemberben életbe léptetett jogszabály-módosításokkal kapcsolatban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.