Filmre vették, ahogy többezer éves korallzátonyt pusztít a karibi óceánjáró hajó horgonya

természet
2015 december 10., 21:36
comments 77

A Kajmán-szigetek egyik korallzátonyához gyanúsan közel vetett horgonyt a Zenith nevű, 1800 utast szállító óceánjáró. Ezért egy helyi búvároktató, Scott Prodahl kamerát és búvárruhát ragadott, hogy megvizsgálja a helyzetet.

Így lefilmezte, ahogy a böhöm nagy hajó horgonya és az ahhoz tartozó vaskos lánc ide-oda mozogva folyamatosan hatalmas fizikai kárt okoz az egyébként csak több száz vagy ezer év alatt kialakuló, mindenféle külső hatásra nagyon érzékeny korallzátonynak.

Ráadásul nem is ez az első eset.

(Qz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.