Három férfi baszogatta a 99-es busz utasait, majd késsel rátámadtak az egyikre

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint három férfi december 6-án (vasárnap) délután 13 óra 10 perc körül a XIX. kerületi, Zoltán utcai buszmegállóban felszállt a 99-es buszra, ahol elkezdték az utasokat szóban inzultálni.

Az egyik utas rájuk szólt, hogy hagyják abba, mire F. Roland egy késsel sarokba szorította, amíg B. Gábor többször is bántalmazta.

A police.hu közleményéből úgy tűnik, a buszsofőr semmit sem tett, a busz ment tovább, mert a sértett sok megállóval később, a Mátyás király úton szállt le.

De a három férfi követte, ezért leszaladt a metróaluljáróba, ahol eldobta a táskáját, és elmenekült. A három férfi a hátrahagyott táskával lépett le.

A rendőrök B. Gábort aznap este 22 órakor a X. kerületi, Kőér utcai lakásán, majd 21:40-kor a X. kerületi, Kőrösi Csoma Sándor úti lakásán F. Rolandot is elfogták. A harmadik társukat még keresik.

A BRFK XIX. kerületi Rendőrkapitánysága B. Gábor 24 éves és F. Roland 23 éves budapesti lakosokkal és ismeretlen társukkal szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt nyomoz. (police.hu)