Lyukas lesz az osztrák menekültkerítés egy jobboldali polgár tiltakozása miatt

migráció
2015 december 10., 19:28
comments 122

Helmut Strobl, aki Grazban töltött be tisztségeket a konzervatív Néppárt színeiben, ellenzi, hogy drótkerítést húzzon a kormány a szlovén határra.

Csakhogy neki földje is van ott, amit nem enged kisajátíttatni – így lesz egy lyuk az osztrák falon.

A rendőrség szerint 8, Strobl szerint 35 méter hosszú a lyukas szakasz.

Egy ismert helybeli borász, Erich Polz szintén elutasítja, hogy a földjén drótkerítés álljon. Neki még nagyobb, a határból 800 métert érintő szőlőbirtoka van.

Az egész Spielfeld közelében lezárni kívánt határszakasz 4 kilométer hosszú. Egyébként az utóbbi hetekben már alig-alig érkeztek menekültek erre a szakaszra, de az osztrákok úgy számolnak, hogy tavasszal újra tömegek érkezhetnek.

(Der Standard, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.