Orbán apjáéktól vett bányát Mészáros Lőrinc

gazdaság
2015 december 10., 15:50
comments 190

Homokbányát vett az Orbán-család érdekeltségébe tartozó Nehéz Kő kft-től Felcsút milliárdos polgármestere, Mészáros Lőrinc – írja a Magyar Narancs. A Nehéz Kő tulajdonosai Orbán Győző, ifj. Orbán Győző és Orbán Áron.

Orbán Viktor (j2) és az apja, Orbán Győző (j3), Schmitt Pál volt köztársasági elnök (b) és Csányi Sándor, az MLSZ elnöke (j) a foci-Eb selejtezőjében játszott Magyarország–Észak-Írország meccsen a Groupama Arénában 2014. szeptember 7-én. Előttük a fideszes Kósa Lajos (j2) és a volt fideszes Polt Péter legfőbb ügyész (j) ül.
photo_camera Középen balra Orbán Győző. MTI Fotó: Beliczay László

A szóban forgó negyvenezer négyzetméteres homokbánya (neve: "Felcsút II. – homok") Felcsúthoz közel van, és korábban egy másik Orbán-család-érdekeltség, a Gánti Kő és Tőzeg kft tulajdona volt. Itt a Magyar Narancs szerint évek óta termelt ki homokot a cég külszíni fejtéssel, regisztrált fióktelepük volt, és még 1996-ban vásárolták meg a csákvári TSZ-től.

A Magyar Narancs cikke szerint szeptemberben a fejér megyei kormányhivatal környezetvédelmi engedélyt adott az Orbán-cégnek a területre 2025 decemberéig. A területet ez után (az új tulajdonosnak) rekultiválnia kell majd.

A lap cikke szerint tehát még közel tíz évig termelhet homokot az Orbán-cég a telken, ami azóta átkerült Mészáros Lőrinc tulajdonába.

Mészáros Lőrinc.
photo_camera Mészáros Lőrinc.

(Magyar Narancs)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.