Orbán apjáéktól vett bányát Mészáros Lőrinc

2015 december 10., csütörtök 15:50
199

Homokbányát vett az Orbán-család érdekeltségébe tartozó Nehéz Kő kft-től Felcsút milliárdos polgármestere, Mészáros Lőrinc – írja a Magyar Narancs. A Nehéz Kő tulajdonosai Orbán Győző, ifj. Orbán Győző és Orbán Áron.

Középen balra Orbán Győző. MTI Fotó: Beliczay László

A szóban forgó negyvenezer négyzetméteres homokbánya (neve: "Felcsút II. – homok") Felcsúthoz közel van, és korábban egy másik Orbán-család-érdekeltség, a Gánti Kő és Tőzeg kft tulajdona volt. Itt a Magyar Narancs szerint évek óta termelt ki homokot a cég külszíni fejtéssel, regisztrált fióktelepük volt, és még 1996-ban vásárolták meg a csákvári TSZ-től.

A Magyar Narancs cikke szerint szeptemberben a fejér megyei kormányhivatal környezetvédelmi engedélyt adott az Orbán-cégnek a területre 2025 decemberéig. A területet ez után (az új tulajdonosnak) rekultiválnia kell majd.

A lap cikke szerint tehát még közel tíz évig termelhet homokot az Orbán-cég a telken, ami azóta átkerült Mészáros Lőrinc tulajdonába.

Mészáros Lőrinc.

(Magyar Narancs)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt