Óriási hisztit nyomott le Tőkés László, mert Orbán túl sokáig beszélt

2015 december 10., csütörtök 6:36
174

Több forrás is azt mondta a Népszabadságnak, hogy a Magyar Állandó Értekezleten egyetlen ember nem írta alá a határon túli magyarok legmagasabb fórumának zárónyilatkozatát: Tőkés László volt erdélyi püspök, fideszes EP-képviselő, aki egyből Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke, Kelemen Hunor után jött volna a sorban.

Tőkés állítólag Kelemen után mondhatta volna el a beszédét, de csak annyit mondott, hogy neki azt tanácsolták, spóroljon a szóval, mert nem jut mindenkire elég idő, ezért nem tartja meg a beszédét, majd kinyomta a mikrofont.

Ugyan a levezető elnök, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságát vezető fideszes Potápi Árpád kérlelte, de minimum udvariasan jelezte, hogy Tőkésre mindenképpen van idő, az EP-képviselő nemet mondott. Sőt, állítólag a szünet után végleg el is ment.

Orbán ezt állítólag még a teremben nézte végig, és csak kényszeredetten nevetgélt.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly / MTI

Tőkés állítólag azért is sértődhetett meg, mert egy ideje Orbán inkább az RMDSZ-t támogatja, mint Tőkéséket, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsot, de ennek ellentmond, hogy Tőkés Orbánnak köszönheti, hogy eljutott az Európai Parlamentbe. (Népszabadság Online)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt