Simicska pert nyert

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ítéletet hozott a Közgép-ügyében. A Közbeszerzési Döntőbizottság évekre eltiltaná a céget az állami megrendelésektől.

A vita két hajóról szólt papíron, a Szása II. és Szása III. használható munkaterületeiről nem tudtak megegyezni a felek. Erről itt írtunk hosszabban.

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint pár m2-rel nagyobbak a hajók munkára fogható felületei, így pedig nem felelnek meg az előírásoknak. (Aminél talán nagyobb baj lett volna, ha esetleg kisebbek a felületek.)

Két hete bejelentették, hogy ma első fokon ítélet születik, amin most nyert is a Közgép a Közbeszerzési Döntőbizottság ellen. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság első fokú ítélete szerint a gönyűi kikötőfejlesztési tenderben a Közgép Zrt. nem szolgáltatott hamis adatot, így ajánlata érvényes, a kizárása az eljárásból jogszerűtlen volt.

A bíróság ezzel részben megváltoztatta a Közbeszerzési Döntőbizottság korábbi határozatát.

Az ítélet azért fontos a Közgépnek, mert a hamis adatközlés a közbeszerzési eljárásokból való 3 éves kizárással jár – ezt most felfüggesztették. Az ítélet ellen 15 napon belül lehet fellebbezni a Fővárosi Törvényszéknél.

Részletek hamarosan.