24-ből Magyarország a 22. a Guardian Eb-erősorrendjében

sport
2015 december 11., 08:49
comments 62
photo_camera

Johanthan Wilson tömör, egy-két mondatos jellemzésekkel körítve sorrendbe állította a 24 döntős válogatottat, az első Franciaországtól a 24. Romániáig.

"Franciaország mindkét alkalommal, amikor nagy focitornát rendezett a második világháború óta, meg is nyerte azt. Jó kapusuk van, erőteljes középpályájuk és változatos csatársoruk, még akkor is, ha egyelőre bizonytalan, hogy Karim Benzema játszhat-e egyáltalán."

Így szól Wilsonnál a listavezető házigazda jellemzése. A híres szakírónál a franciákat a spanyolok és a németek követik a rangsorban.

Rólunk ezt írja, amiből kiderül, hogy tényleg abszolúte képben van:

"Eufórikus állapotba kerültek attól, hogy 30 év után kijutottak egy nagy tornára, de tisztában vannak azzal is, hogy nem mérhetők a korábbi nagy csapataikhoz. De Bernd Storck jól megszervezte a játékot, Dzsudzsák Balázs és Klenheisler László pedig képesek váratlan húzásokra."

A tökutolsó Romániáról meg ezt:

Semmi sem jellemzi jobban a FIFA világranglistáját annál, hogy Románia idén hetedik is tudott lenni rajta. Igencsak szürke csapat, amely nélkülözi a tehetséget. 

Pár érdekesség:

  • a mostanában halvány, de a tornákon általában felülteljesítő olaszok ötödikek
  • a soha semmit el nem érő angolokat a csodás, ám angol szerző a hatodik helyre tette
  • a legjobb kelet-európai a hetediknek rangsorolt Horvátország
  • Wilsonnak igencsak tetszik a kilencedik Lengyelország, akikről azt írja, hogy egy lépésre vannak attól, hogy nagyon jó válogatottá váljanak
  • a meglepetésbejutó Ausztria Angliából nézve is annyira erős, hogy Wilsonnál tizedik
  • nagy elismerés Izlandban a 13. hely, főleg, hogy Oroszország például csak 15.
  • olyan klasszikus Eb-Vb-résztvevőktől nem vár semmit Wilson az azonnali kiesésen kívül, mint Svédország (18.) és Törökország (19.)
  • a nagy tornán időtlen idők óta nem játszó Wales a remek 14. helyet foglalja el Wilsonnál

Íme a sorrend:

  1. Franciaország
  2. Spanyolország
  3. Németország
  4. Belgium
  5. Olaszország
  6. Anglia
  7. Horvátország
  8. Portugália
  9. Lengyelország
  10. Ausztria
  11. Ukrajna
  12. Csehország
  13. Izland
  14. Wales
  15. Oroszország
  16. Svájc
  17. Szlovákia
  18. Svédország
  19. Törökország
  20. Írország
  21. Észak-Írország
  22. Magyarország
  23. Albánia
  24. Románia

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.