Annyira jól halad a hadsereg helikopterbeszerzése, hogy most épp a mentők használatból kivont helikoptereit kapják meg

POLITIKA
2015 december 11., 09:18
comments 89

Bár a kormány már 2013-ban kiírta a Nemzeti Helikoptertendert, és Orbán Viktor miniszterelnök idén februárban már csak "néhány hétnyi megfontolást" kért. Ehhez képest még mindig nincs semmi hír a tervezett, százmilliárd forint összértékű helikopterbeszerzésről, ellenben kiderült, hogy a honvédség kap két helikoptert.

Persze nem újakat.

A két helikopterre a "nem új" valójában finom jelző. Az Ecureuil típusú könnyűhelikoptereket a mentőszolgálat használta 2014-ig, amikor is mindkettőt kivonták a forgalomból. Az 1991 óta üzemelő gépeket azért kellett kivonni a szolgálatból, mert már nem felelnek meg az uniós előírásoknak - csak egy hajtóművük van.

A hadseregnek viszont még jók lehetnek, mert ezen képezhetnék a pilótákat a drágán üzemeltethető Mi-8/17esek helyett. (Via MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.