Lájkolt egy képet, 32 év börtönt kaphat

külföld
2015 december 12., 16:32
comments 120

A 27 éves autógyári munkás, Thanakorn Siripaiboo "számítógépes bűnözés" miatt kaphat 32 év börtönt Thaiföldön. De mit tett konkrétan?

Lájkolta

az uralkodó őfelsége photoshoppolt képét, továbbá egy korrupciós botrányról (a katonaság által épített, durván túlárazott Rajabhakti Park-ügyről) szóló infografikát.

photo_camera A lájkolt infografika.

A thaiföldi Nemzeti Béke és Rend Tanács jogi tanácsosa, Burin Thongprapai hadnagy elmondta, a férfi 608 barátjával megosztotta a fotosoppolt képet, és ezt el is ismerte. Márpedig a thai törvények szerint bárki, aki az uralkodót sérti, alkalmanként 15 év börtönt kaphat.

A férfi december 2-án klikkelt rá a lájk gombra, közölte a hadnagy.

(AFP, Bangkok Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.