Üzleti hírek a Pasa Parkból: újabb 16 milliárd forint juthat Rogán környezetének

gazdaság
2015 december 12., 07:00
comments 150

A Forbes fedezte fel, hogy az Eximbank kiírt egy pályázatot 16 milliárd forint saját forrásra. (UPDATE: eredetileg uniós forrást írtunk, az Eximbank Forbes-nak küldött válaszából kiderül, ez valjójában saját pénz.) Tíz- és hatmilliárd forint forrást olyan tőkebefektetőknek kínálnak, akik aztán a pénzt magasabb kockázatú cégekbe fektetik. A megtérülés az alapkezelő kockázata.

A feltételek alapján nem várható különösebben éles verseny. A bank honlapján nem éppen túlhirdetett kiírás szerint november 30. és december 10. között hat munkanap volt a jelentkezésre, a Forbes szerint pedig a feltételek között a hasonló alapokra kevéssé jellemző követelmények is vannak.

Ezeknek a lap szerint leginkább a GB & Partners nevű tőkealap-kezelő felelhet meg. 

Kik állnak a GB & Partners mögött?

A cég áttételes tulajdonosai Gubicza Ágoston és Boris Mihály.

Kik ők?

  • Gubicza Ágoston Rogán első feleségének házastársa, akik közösen nevelik Rogán legidősebb fiát
  • Boris Mihály pedig a Pasa Park lakója

Ki az Eximbank üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese?

Puskás András, Rogán korábbi polgármester-helyettese, aki szintén a Pasa Parkban lakik a Forbes szerint.

A Forbes megkérdezte az Eximbankot, akik szerint bőven elég idő van a pályázat beadására, sőt, súlyos kockázat lenne olyat választani, aki ennyi idő alatt nem tudja ezt megoldani. A feltételek szerintük nem személyre szabottak, a pályázatot pedig kellően széles körben hirdették meg. (Forbes via Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.