A Fifa korrupciójához falazó bankokra szállnának most rá az amerikai hatóságok

bűnügy
2015 december 13., 21:31
comments 15

Az amerikai ügyészség eljárásokkal kezdte el fenyegetni azokat a bankokat, amik nem jelentették a gyanús pénzmozgásokat, melyek a Fifához köthető számlákon zajlottak. 

Erről a Financial Times értesült. A lap szerint egy ilyen vádemelésnek nagyon súlyos következményei lehetnek, 2014-ben hasonló vádak miatt ítélték 2 milliárd dolláros büntetésre a JPMorgan Chase-t, mert Bernard Madoff számlái esetében nem jelezték a gyanús tranzakciókat. 

Egyelőre annyit tudni, hogy a JPMorgan mellett a Bank of America, a Citigroup, a Credit Suisse, a HSBC, a Standard Chartered és a UBS képviselői találkoztak az ügyészekkel a Fifa-ügy miatt. Az 

A svájci kormánnyal kötött megállapodás értelmében ráadásul a két svájci bank, a Credit Suisse és az UBS esetében az ügyészség olyan információkba is betekinthet ebben az ügyben, melyeket alapesetben védenének a banktitkot szabályzó szigorú törvények az országban. 

Korábban ebben a hónapban amerikai hatóságok 16 egykori és jelenlegi Fifa-vezető ellen emeltek vádat. Egyelőre 41 embert hoztak összefüggésbe a korrupciós botránnyal, ami már a legmagasabb szintig, Sepp Blatter elnökig és Michael Platiniig is felért. (FT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.