Edward Norton segít pénzt gyűjteni a rákos szíriai tudósnak

A Humans of New York hét posztban (1., 2., 3., 4., 5., 6., 7.) mutatott be név nélkül egy szíriai tudóst, aki nemrég tudta meg, hogy a törökországi menekülttáborból a michigani Troyba viszik, ahol menekültstátuszt kap.

A férfi elmesélte a szomorú történetét: a felesége, a lánya és más családtagjai is meghaltak egy rakétatámadásban Szíriában. Két gyerekével Törökországba menekült, de teljesen kétségbeesett, mert rákos, és fél, hogy nem tudja őket támogatni.

De továbbra is tele van tervekkel, azt reméli, Amerikában majd dolgozhat valahol, ahol még „tisztelik a tudományt”. Állítása szerint az egyik találmányát már használják az isztambuli metróban, amivel a metró mozgása is energiát termel. De azt állítja, hogy egy olyan repülőgépen is dolgozik, ami 48 óráig képes lenne folyamatosan repülni, és még egy olyan gépen is gondolkodik, ami hetekkel korábban jelezheti a földrengéseket. Mint mondta, nagyon szeretne dolgozni:

„Újra lenni akarok valaki. Nem akarom, hogy a világ azt higgye, nekem vége. Még mindig itt vagyok.”

A férfinak Barack Obama elnök is küldött egy üdvözlő kommentet, Edward Norton pedig azt mondta, hogy megkönnyezte a férfi sztoriját, ezért adományt gyűjt neki, hogy kezelhessék a rákják. Már 278 500 dollár (80 millió forint) jött össze. (Mashable)