Az Alibaba 76 milliárd forintért vett egy hongkongi újságot

külföld
2015 december 14., 05:00
comments 10

Múlt pénteken jelentették be, hogy az online aukciós oldal, az Alibaba, megvásárolja a független, angol nyelvű hongkongi napilapot, a South China Morning Postot. Akkor nem hozták nyilvánosságra, de most már tudni, hogy az ügylet

2,06 milliárd hongkongi dollárba, vagyis 76,7 milliárd forintba került. 

photo_camera AFP PHOTO / DALE DE LA REY

A 112 éves újság a független sajtót jelképezi a kínai nyelvterületen, amit új tulajdonos meg szeretne tartani, sőt a minőségi tartalom-előállítás érdekében befektetéseket fog végrehajtani. Az Alibaba alelnök, Joseph Csaj kijelentette, hogy 

"az egyetlen angol nyelvű újság, amelyet Hongkongban mindenki olvas. Mindenkihez szól, akinek fontos, hogy többet tudjon meg Kínáról, függetlenül attól, hogy New Yorkban, Londonban vagy másutt tartózkodik, ahol angolul beszélnek." 

Az alelnök szerint a hírgyártók különleges szemüvegen keresztül figyelik a kínai eseményeket, de Csaj szerint

 "a dolgokat olyannak kell bemutatni, amilyenek." 

A új tulajdonos felszámolja az online előfizetés rendszerét, a tartalmat ingyen elérhetővé teszik. (MTI/Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.