Az Indiewire szerint a Saul fia az idei Oscar egyik nagy esélyese

MŰVÉSZET
2015 december 14., 22:33
comments 252

"Minden jel szerint ez a verseny Magyarországnak áll."

Ezzel az alcímmel jelentette meg a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscarról szóló esélylatolgató cikkét Peter Knegt, az elég elismert filmes szaklap, az Indiewire szakírója. A folytatásban sem óvatoskodik, szerinte a Cannes-ban nagydíjat nyert Saul fia a film, amit a többieknek le kéne győzniük, ha el akarják orozni az Oscart.

De továbbmegyek, Knegt szerint az amerikai forgalmazó, a Sony Pictures abban bízik, hogy Nemes Jeles László filmje nemcsak a hagyományosan eléggé megjósolhatatlan legjobb idegen nyelvű filmjének versenyében szerepelhet jól, hanem igazán menő díjakat is kaphat, például a legjobb forgatókönyvért, a rendezésért, vagy, uramatyám,

akár az igazi, nagy, az év legjobb filmjének járó Oscart is megnyerheti!

Nemes filmjét amúgy ma a New York Times is megszeretgette, ahol szintén a legjobb idegen nyelvű filmek mezőnyét elemezgették most, hogy az akadémia egyik bizottsága hamarosan kiválaszt kilencet a 81 pályázó közül, hogy aztán egy másik bizottság már ebből a kilencből válassza ki a végső öt jelöltet. (Via Indiewire, NYT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.