Mekkora focihimnusz, anyám!

futball
2015 december 14., 17:08
comments 143

Mit sem sejtve kattintottam Mészáros Tamás "virágzik a felvidéki magyar futbal is" tárgyú levelére, hogy aztán egyből szerelembe essek.

Tamás nem mást küldött, mint saját szerzeményét, a dunaszerdahelyi DAC (ejtsd: déácé) himnuszát,

amit most rögtön közzé is teszek:

A sláger a focihimnuszok műfaji sajátosságainak megfelelve prozódiai bravúrjaival emelkedik ki igazán az átlagos dalszerzemények közül. Nem akarom ellőni az összes poént, így csak azt emelném ki, amit már az ajánlóban is:

Sok ezer szív dobban,

ha elhangzik a mondat

Hajrá, hajrá, hajrá, déácé!

Kedves Tamás, nagyon köszönöm, hogy megosztottad velem! Remélem még sokáig fogja teli torokból üvölteni sok ezer dunaszerdahelyi szurkoló!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.