Töpörödik az új lakások adója, egyszerűbb lesz az engedélyezés is

gazdaság
2015 december 14., 13:28

Ahogy ezt a miniszterelnök a vasárnapi pártkongresszuson felvetette, hétfőn a kormány benyújtotta a parlamentnek azt a javaslatot, ami megkönnyíti az új lakások építését.

A legfontosabb, hogy 2016-2019 között 5 százalákra csökken az új lakások áfa-ja, a jelenlegi 27 százalékról. A kedvezmény csak azokra az új társasházakra vonatkozik, amelyekben nincs 150 négyzetmérenél nagyobb lakás, vagy a legfeljebb 300 négyzetméteres családi házakra.

További fontos könnyítés, hogy 300 négyzetméterig az új épületeket nem kell engedélyeztetni, hanem elég csak bejelenteni az építésüket. 15 nappal a bejelentés után már lehet is építkezni, ez jelentősen felgyorsítja a rendszert.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.