Annyira nyakon csípték Simon Gábort, hogy már fel is oldották a számláját, így hozzáférhet a mesés vagyonhoz

bűnügy
2015 december 15., 14:42
comments 235

Az origo úgy tudja, hogy bár megtérült a Simon Gábor okozta kár, vádat emel ellene az ügyészég költségvetési csalás ellen. Ennek ellenére 

"már fel is oldották az exszocialista politikus bécsi számláját, így hozzáférhet a rajta lévő pénzhez. És még a lakhely elhagyási tilalmat is megszüntették."

Simon tavaly májusban került előzetes letartóztatásba, majd januárban enyhítették lakhelyelhagyási tilalomra. Ez idő alatt az ügyészség nem tudta kinyomozni, hogy 

hogyan került 240 millió forintnyi euró a bécsi számlára, és milyen forrásból fizette be Simon a 128 milliós adóhátralékát.

Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt rendőr kíséri a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság 2014. március 12-én.
photo_camera MTI Fotó: Kovács Tamás

Simon a költségvetési csalás mellett  felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással vádolják, ami a nevére nevére kiállított bissau-guineai útlevéllel függ össze. Ezzel a dokumentummal nyitottak számlát a MagNet Bankban. Az útlevelet a tárgyalások során, hiába kérte Simon védője, egyszer sem mutatták be az ügyészek. A szocialista politikus mindvégig tagadta, hogy ez papír létezik. (Origo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.