Annyira nyakon csípték Simon Gábort, hogy már fel is oldották a számláját, így hozzáférhet a mesés vagyonhoz

2015 december 15., kedd 14:42
235

Az origo úgy tudja, hogy bár megtérült a Simon Gábor okozta kár, vádat emel ellene az ügyészég költségvetési csalás ellen. Ennek ellenére 

"már fel is oldották az exszocialista politikus bécsi számláját, így hozzáférhet a rajta lévő pénzhez. És még a lakhely elhagyási tilalmat is megszüntették."

Simon tavaly májusban került előzetes letartóztatásba, majd januárban enyhítették lakhelyelhagyási tilalomra. Ez idő alatt az ügyészség nem tudta kinyomozni, hogy 

hogyan került 240 millió forintnyi euró a bécsi számlára, és milyen forrásból fizette be Simon a 128 milliós adóhátralékát.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Simon a költségvetési csalás mellett  felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással vádolják, ami a nevére nevére kiállított bissau-guineai útlevéllel függ össze. Ezzel a dokumentummal nyitottak számlát a MagNet Bankban. Az útlevelet a tárgyalások során, hiába kérte Simon védője, egyszer sem mutatták be az ügyészek. A szocialista politikus mindvégig tagadta, hogy ez papír létezik. (Origo)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt