Megnyugodhatunk, Magyarországon nemzetstratégiai szintű kérdéssé vált a korrupció elleni fellépés

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerint nemzetstratégiai szintű kérdéssé vált Magyarországon a korrupció elleni fellépés. Domokos László a Magyar Hírlapnak adott interjújában azt mondta, hogy a számvevőszék ennek az együttműködésnek a motorjává vált.

Az ÁSZ-elnök arról is beszélt, hogy a korrupciós kockázati mutatók az idén összességében kismértékű csökkenést mutatnak a korábbiakhoz képest.

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Polt Péter legfõbb ügyész, Navracsics Tibor EU-biztos, Domokos László, az Állami Számvevõszék (ÁSZ) elnöke és Kónya István, a Kúria elnökhelyettese. MTI Fotó: Bruzák Noémi

De az interjú lényege az alábbi, eléggé nehezen értelmezhető mondathalmaz:

„Azt állapítottuk meg, hogy a magyar közszféra intézményei körében javult a korrupciós kockázatok kezelése (?).

Ki merem jelenteni: az integritásfelmérés sikeres (???).

A holland módszer (???) innovatív átvétele nemzetközi elismerést is kiváltott, amelynek kapcsán ma már az integritás elősegítésének »magyar modelljéről« (???????) beszélnek. Számunkra azonban fontosabb, hogy az elmúlt években a költségvetési szervek körében megkezdődött az integritás szervezeti kultúrájának (???) megteremtése. Az egyik legjelentősebb eredmény, hogy a korrupció elleni fellépés nemzetstratégiai szintű kérdéssé (!?!?!?!) vált Magyarországon.”

(A zárójelben lévő írásjeleket én tettem bele a szövegbe.)