Orbán: a saját szakmámból mondhatom, hogy amit az öltözőben nem lehet megtanulni, azt talán nem is érdemes

POLITIKA
2015 december 15., 13:24
comments 371

120 éves lett a Magyar Olimpiai Bizottság, ennek örömére ünnepi közgyülést tartott a szervezet, amire Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke és a Borkai Zsolt MOB-elnök mellett meghívót kapott Orbán Viktor miniszterelnök is.

Bach Orbán erőfeszítéseit méltatta, aki sokat tett a sport népszerűsítéséért az országban, és valódi sportolóként viselkedik a futballpályákon is. A miniszterelnök köszönte a szép szavakat, és a budapesti olimpiai pályázat mögötti összefogás fontosságáról beszélt. Szerinte az, hogy a parlament, az olimpiai bizottság, és a fővárosi közgyűlés is elfogadta a tervet, egyöntetűen jelzi az olimpiai rendezés támogatását. Népszavazásról, ami elvileg most mégis lehet a kérdésben, nem esett szó.

Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójának végén (Fotó: Julien Warnand / EPA / MTI)
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök. (Fotó: Julien Warnand / EPA / MTI)

Orbán arról beszélt, hogy 35 évvel az elnyomás után egész Közép-Európa számára óriási dolog lenne, ha olimpiát rendezhetne a térség, majd elővette egyik kedvenc témáját, és politika és sport hasonlóságairól, kapcsolatáról kezdett beszélni.

"A saját szakmámból mondhatom, amit az öltözőben nem lehet megtanulni, azt talán nem is érdemes" - folytatta a miniszterelnök, aki szerint Magyarország számára a sport mindig fontosabb volt bármilyen politikai érdeknél, és soha nem válhat a jövőben sem politikai harc színterévé. A kormány ebben a szellemben támogatja a pályázatot, aminek egy "sokszínű város" adhat otthont.

Orbánnak még Tarlós István főpolgármesterhez is volt pár jó szava, aki "mint egy jó edző, formába hozta Budapestet".

(Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.