Orbán: a saját szakmámból mondhatom, hogy amit az öltözőben nem lehet megtanulni, azt talán nem is érdemes

120 éves lett a Magyar Olimpiai Bizottság, ennek örömére ünnepi közgyülést tartott a szervezet, amire Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke és a Borkai Zsolt MOB-elnök mellett meghívót kapott Orbán Viktor miniszterelnök is. 

Bach Orbán erőfeszítéseit méltatta, aki sokat tett a sport népszerűsítéséért az országban, és valódi sportolóként viselkedik a futballpályákon is. A miniszterelnök köszönte a szép szavakat, és a budapesti olimpiai pályázat mögötti összefogás fontosságáról beszélt. Szerinte az, hogy a parlament, az olimpiai bizottság, és a fővárosi közgyűlés is elfogadta a tervet, egyöntetűen jelzi az olimpiai rendezés támogatását. Népszavazásról, ami elvileg most mégis lehet a kérdésben, nem esett szó. 

Orbán Viktor miniszterelnök. (Fotó: Julien Warnand / EPA / MTI)

Orbán arról beszélt, hogy 35 évvel az elnyomás után egész Közép-Európa számára óriási dolog lenne, ha olimpiát rendezhetne a térség, majd elővette egyik kedvenc témáját, és politika és sport hasonlóságairól, kapcsolatáról kezdett beszélni.

 "A saját szakmámból mondhatom, amit az öltözőben nem lehet megtanulni, azt talán nem is érdemes" - folytatta a miniszterelnök, aki szerint Magyarország számára a sport mindig fontosabb volt bármilyen politikai érdeknél, és soha nem válhat a jövőben sem politikai harc színterévé. A kormány ebben a szellemben támogatja a pályázatot, aminek egy "sokszínű város" adhat otthont. 

Orbánnak még Tarlós István főpolgármesterhez is volt pár jó szava, aki "mint egy jó edző, formába hozta Budapestet".  

(Index)