Semmi nyomát nem lelik a náci aranyvonatnak

külföld
2015 december 15., 15:11
comments 97

Lengyel geológusok szerint 

nincsen semmiféle nyoma az állítólagos náci aranyvonatnak

alsó-sziléziai Bagoly-hegységben lengyel geológusok szerint. Amatőr kincsvadászok még augusztusban jelentette be, hogy megtalálták a kincsekkel teli vagonokat a barlangrendszer egyik titkos járatában. A legenda szerint aranyat szállított a szerelvény, más vélemények szerint csak fegyverek voltak rajta. 

Emberek a vár alatti alagútrendszerben, amit a nácik a Riese-projektben építettek a vár alatt (Fotó: Janek Skarzynski / AFP)
photo_camera Emberek a vár alatti alagútrendszerben, amit a nácik a Riese-projektben építettek a vár alatt (Fotó: Janek Skarzynski / AFP)

A krakkói bányászati akadémia szakértői az elmúlt hónapban mágneses és gravitációs módszerekkel vizsgálták meg a feltételezett helyszínt. A kutatók vezetője, Janusz Madej az eredményekről úgy nyilatkozott, hogy valóban egy alagutat találtak az amatőr kincsvadászok, 

de ott semmiféle vonat nincs. 

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.