A fiatal fehér briteket utálják a leginkább

2015 december 16., szerda 13:58
202

Érdekes vizsgálatot végzett a brit YouGov kutatóintézet: a brit társadalmat 48 részre bontotta kor, nem és etnikum alapján, és azt vizsgálta, melyik, mesterséges társadalmi osztálynak van a legjobb és a legrosszabb megítélése.

A korosztályok 20-as, 40-es és 60-as éveikben járókból álltak, két nemet és nyolc etnikumot vizsgáztak.Mint kiderült - bár általában pozitív volt egymás megítélése - messze a legrosszabb szavazatot kapták a fiatal, húszas éveiben járó brit fiatalok, akiket leginkább iszákosnak, drogosnak, trehánynak és bunkónak tartottak a többiek lekörözve a karibi, ausztrál és pakisztáni fiatalokat is.

Ugyanakkor a legjobb megítélése a fehér idős nőknek lett, utánuk az idős fehér férfiak, majd a kínaiak és a zsidók következtek. (A fehér munkáscsaládok romló megítéléséről itt írtunk hosszabban.)

A kutatók hangsúlyozták, ezek a toplisták előítéletek alapján álltak össze, azt jelzik, általában mit gondolnak a britek egymásról. (Quartz)


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt