A fiatal fehér briteket utálják a leginkább

Tbg
életmód
2015 december 16., 13:58
comments 202

Érdekes vizsgálatot végzett a brit YouGov kutatóintézet: a brit társadalmat 48 részre bontotta kor, nem és etnikum alapján, és azt vizsgálta, melyik, mesterséges társadalmi osztálynak van a legjobb és a legrosszabb megítélése.

A korosztályok 20-as, 40-es és 60-as éveikben járókból álltak, két nemet és nyolc etnikumot vizsgáztak.

photo_camera

Mint kiderült - bár általában pozitív volt egymás megítélése - messze a legrosszabb szavazatot kapták a fiatal, húszas éveiben járó brit fiatalok, akiket leginkább iszákosnak, drogosnak, trehánynak és bunkónak tartottak a többiek lekörözve a karibi, ausztrál és pakisztáni fiatalokat is.

Ugyanakkor a legjobb megítélése a fehér idős nőknek lett, utánuk az idős fehér férfiak, majd a kínaiak és a zsidók következtek. (A fehér munkáscsaládok romló megítéléséről itt írtunk hosszabban.)

A kutatók hangsúlyozták, ezek a toplisták előítéletek alapján álltak össze, azt jelzik, általában mit gondolnak a britek egymásról. (Quartz)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.