Egyébként mindjárt lesz egy Fed-kamatemelés, amit a NYT egészen vicces barkácsvideóban magyaráz el

gazdaság
2015 december 16., 14:58
comments 27

Hamarosan, ma este (valószínűleg) kamatot fog emelni az amerikai jegybank, ami így elég érdektelennek hangzik, de egyébként nagyon fontos dolog, hiszen 2006 óta nem történt ilyen, és 2008 vége óta nulla az amerikai alapkamat. Szóval egy korszak vége közeleg.

(Igaz, már szeptemberben is úgy volt, hogy emelni fognak, de az vaklárma volt. De amit akkor írtunk, az nagyjából most is érvényes.)

Mindenesetre a New York Times-nál annyira rápörögtek a témára, hogy kész Rube Goldberg gépet építettek a Fed-kamatemelés hatásainak bemutatásához. (Igaz, ez a gép a jelek szerint működik is, ami a mi barkácsvetélkedőnket látva nagy szó – vagy csak ügyesen vágták össze.)



(New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.