Kannibalizmusért 1 millió dollárra perlik a salvadori halászt, aki 13 hónapig volt hajótörött

2015 december 16., szerda 10:10
176

Egy 36 éves salvadori férfi, Salvador Alvarenga 2012 novemberében 50 dollárt fizetett a 22 éves Ezequiel Cordobának, hogy kísérje el egy 2 napos halászútra Mexikó partjainál.

Miután egy durva vihar a nyílt vizekre vitte a csónakot, a két férfi a kifogott halakat és az elfogott madarakat fogyasztva, teknősvéren és -húgyon élve maradt életben.

Cordoba végül nem bírta tovább, és meghalt, de állítólag előtte megígértette a társával, hogy nem fogja megenni a holttestét, és hogy elmeséli az anyjának, hogy mi történt.

Alvarenga állítólag hat napig a hajón tartotta a holttestet, aztán állítólag bedobta a vízbe. A Marshall-szigeteken kötött ki 348 nap hánykolódás után. Állítólag több mint 12 500 km-t tett meg.

A halottnak hitt Salvador Alvarenga 2014 elején került elő. Addigra szervezete annyira legyengült, hogy kerekesszékbe kényszerült. A képen már a megtalálásakor viselt nagy szakálla és a hosszú haja nélkül látható. (Fotó: Johan Ordonez / AFP)

Cordoba családja most 1 millió dollárt követel, azt állítva, hogy a férfi kannibalizmus áldozata lett.

Alvarenga ügyvédje, Ricardo Cucalon a helyi médiának tagadta, hogy az ügyfele elfogyasztotta volna a társát. A per néhány nappal aztán történt, hogy Alvarenga megpróbáltatásai megjelentek könyvben. (Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt