Schmidt Mária szerint Trump és Le Pen képviselik a valóságot, ellentétben a nyugati politikusokkal

Erőset nyilatkozott a Schmidt Mária a Financial Times-nak a brit napilap egyébként itthoni szemmel nem túl érdekes összefoglaló cikkébe. A terrorigazgatónő szerint ugyanis:

"Milyen üzenete van a nyugati vezetőknek? Az emberek új nyelvet akarnak hallani, olyat, ami közelebb áll a valósághoz. Ezt látni Donald Trumpnál, Marine Le Pennél és másoknál is."

Igen, arról a Donald Trumpról beszél, aki a múlt héten képes volt azzal előállni, hogy minden iszlám vallású ember beutazását függessze fel az Egyesült Államok, illetve arról Le Penről, aki annyira szélsőséges, hogy az egész francia politikai paletta összezárt a múlt hétvégén a Nemzeti Frontjával szemben. És akikkel együtt Orbán az Economist címlapjára került:

Ők azok, a nyugati politikai vezetőkkel – vélhetően Merkel, Hollande, Obama stb. – ellentétben a "valóságot" képviselik Schmidt szerint.

Egy meg nem nevezett magyar diplomata pedig annyira magabiztos a migránsügyben – már-már önhitt, teszi hozzá az FT –, hogy azt nyilatkozza a több helyen is év emberének választott, a CDU-kongresszuson 9 percig tapsolt Merkelről:

"Már csak hetek maradtak hátra neki a hatalomban."

(Financial Times)