A honvédelmi miniszter megalapította a Migrációs Válsághelyzet Kezeléséért Szolgálati Jelet

hadsereg
2015 december 17., 22:10
comments 89

Simicskó István honvédelmi miniszter megalapította a Migrációs Válsághelyzet Kezeléséért Szolgálati Jelet, amivel a magyar kormány a menekültek feltartóztatására kivezényelt katonák legjobbjait díjazza. (A katonáknak egyébként a kerítés építésekor leginkább demonstratív szerepük volt, fegyverrel és járgányokkal jártak a határnál fel-alá.)

photo_camera Katonák építik a kerítést a horvát határon

A Magyar Közlönyben jelent meg a rendelet, ami azt írja: „A Migrációs Válsághelyzet Kezeléséért Szolgálati Jel a Magyar Honvédségnek a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelésével kapcsolatos tevékenysége során tanúsított kiemelkedő helytállás elismerésére adományozható.”

A díj egy álló, ovális alakú, 44×36 mm-es aranyszínű érem, aminek az előlapján középpont felé összefutó szárú kereszt látható, a középpajzsát a magyar címer alkotja. A felső ívével párhuzamosan „MIGRÁCIÓS VÁLSÁGHELYZET KEZELÉSÉÉRT” felirat olvasható, alul meg egy díszítőelem található. A hátlap sima.

A mai Magyar Közlönyben a horvát határzárat is meghosszabbították 30 nappal, december 18-i kezdettel.

(via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.