Hazahozták a Kambodzsába keveredett magyar hajléktalant

A csütörtöki Magyar Nemzetben megjelent egy riport arról a magyar hajléktalanról, akit még augusztusban talált meg teljesen magán kívüli állapotban kambodzsai rendőrség egy phnompeni parkban. A férfinek hiányos volt a ruházata, nem volt se pénze, sokáig azt sem tudták kitalálni, hogy milyen nyelven beszélhet. Csak az látszott rajta, hogy nagyon rosszul van, mert napkig vért hányt és mindentől félt.

Amíg nem tudott telefonon beszélni a vietnami magyar nagykövetséggel, ötlete sem volt, hogy melyik országban lehet, a magyar diplomatának csak annyit mondott, hogy „ezekkel a kínaiakkal” eddig egy szót sem tudott beszélni.

Később kiderült, hogy a kambodzsai fővárosban megtalált magyar férfit Jász-Suba Lászlónak hívják. A Magyar Nemzet újságírója kiderítette róla, hogy az egyik Pest megyei településről származó férfi neve több olyan cég ügyvezetőjeként szerepel, amelyek ellen az NAV már adótartozás miatt nyomoz.

Lászlót valószínűleg azok akarták eltüntetni, akik cégvezetőt csináltak belőle. Márciusban már megpróbálták hasonló módon ott felejteni valahol, de akkor csak Segesváron hagyták.

László végül a Baptista Szeretetszolgálat segítségével került haza. A megérkező férfit aztán rendőrök várták a repülőtéren, mivel országos körözés volt ellene közokirat-hamisítás miatt. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.