Beayahuascázott, aztán gyilkolt a kanadai Peruban

2015 december 18., péntek 18:20

Bódító ital hatása alatt egy kanadai férfi leszúrt egy britet a turistáknak tartott sámánrituálé alatt a perui őserdőben. A 29 éves kanadai turistát emberölés gyanúja miatt letartóztatták - erősítette meg a perui rendőrség a dpa német hírügynökségnek a helyi médiajelentéseket az Iquitos város közelében, egy őserdei faluban történt szokatlan esetről.

Szemtanúk szerint a 26 éves brit áldozat támadt rá szerda éjjel a kanadai férfira, aki úgymond "önvédelemből" kést ragadott és leszúrta turistatársát. A brit férfit kórházba vitték, de az életét már nem tudták megmenteni.

A hatóságok szerint a tragédiát az okozhatta, hogy a turisták ittak az ayahuasca nevű, liánból és más őserdei növényekből kotyvasztott hallucinogén főzetből, amelyet amúgy az amazonasi őslakók fogyasztanak szertartásaik alatt, hogy transzba essenek.

Fotó: Bede Márton.

Európából és Észak-Amerikából már évek óta érkeznek utazók Peruba, Kolumbiába és Brazíliába, hogy részt vegyenek ilyen sámánszertartásokon. A szervezők gyakran azt állítják, hogy az ayahuascaceremónia segíthet a drogokról való leszokásban. A tragédia egy olyan "spirituális központban" történt, ahol két ausztrál kínál tíznapos ayahuascaélményt 1200 dollárért.

(MTI)