Csak hülyéskedett a brit turista, aki azt állította, hogy egy thai férfi túszul ejtette

külföld
2015 december 18., 10:04
comments 8

Csütörtökön nemcsak a magyar kormány győzte le a valóságot, hanem egy Jordan Jacobs nevű, 21 éves wiltshire-i férfi is, aki kisebbfajta pánikot okozott Nagy-Britanniában. Ő az, akinek hat napja nyoma veszett Thaiföldön, és aki eltűnése előtt utoljára azt üzente családjának, hogy

egy thai férfival van, aki nem engedi el.

"Túl sokat mondtam, nem beszélhetek" - zárta a beszélgetést vasárnap.

A telefonbeszélgetés előtt pedig egy zavaros Facebook-üzenetet küldött arról, hogy nem tud hazamenni. "Lényegében azt írta, hogy soha többé nem láthat minket, hogy sajnálja, hogy nem láthat minket legalább mégegyszer, és hogy szeret mindannyiunkat" - mesélte nővére, Emily Jacobs.

Mint kiderült, az egész csak egy ostoba tréfa volt. "Talán egy kicsit túl jól is szórakoztam" - mondta az időközben megkerült Jacobs, akiről kiderült, hogy

egyáltalán nem tartotta fogva senki,

mi több, amikor a helyi rendőrség megtalálta, éppen munkát próbált vállalni egy helyi búvárközpontban, mert már csak 130 fontnyi bahtja maradt.

Mint kiderült, Facebook-üzenetében is csak arra utalt, hogy valószínűleg nem ér haza karácsonyra, ahogy tervezte.

"Nagyon hálás vagyok, hogy ennyire aggódtak értem, és bűnösnek érzem magam azért, hogy ennyi gondot és aggodalmat okoztam nekik" - mondta Jacobs, akinek a pánikkeltő telefonhívás után lemerült a telefonja, és az internetre se nézett rá, így sejtése se volt róla, hogy mekkora galibát okozott. "Én csak mászkáltam, és fogalmam se volt semmiről. Ez nagyon ciki. Most már örökre úgy fognak ismerni, mint a csávót, aki eltűnt a nyaralásán" - mondta. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.