Egy betrippelt kanadai leszúrt egy betrippelve rátámadó brit férfit Peruban

Egy kanadai férfi megölt egy britet Peruban , miután mindketten halucinogén főzeteket ittak. Szemtanúk szerint a 29 éves kanadai Joshua Andrew Freeman Stevens önvédelemből ölte meg a 26 éves Unais Gomest, mikor Gomes késsel esett neki beayahuascázva a dzsungelhez közeli Iquitos városában szerda este.

Az ayahuasca egyébként egy növényi főzet, amelyet az Amazonas-medencében több ezer éve használnak spirituális célokra. A főzet mindig tartalmazza a Banister-iopsis caapi indáját, és általában egy olyan növényt, ami dimetiltriptamint tartalmaz. Általában lassú tűzön való főzésével állítják elő, ami által koncentrálják a növényi kivonatokat, amelyet a felhasználók megisznak, hogy átéljék a hatásait.

A rendőrség szerint Gomes az alternatív egészségügyi központ, Phoenix Ayahuasca konyhájából szerezhette a kést, amivel Stevensre támadt. Aztán a kanadai ugyanezzel a késsel szúrta mellkason és gyomorba a Gomest. (Guardian

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.