Franciaországban elfogadták a törvényt, ami megtiltja a modelleknek, hogy túl vékonyak legyenek

DIVAT
2015 december 18., 15:01
comments 290

A modelleknek ezentúl orvosi igazolásra lesz szükségük, hogy elég egészségesek ahhoz, hogy dolgozhassanak. Azok az munkáltatókat, akik megszegik a szabályokat, akár hat hónak börtönt és 75 ezre euró pénzbüntetést is kaphatnak.

A törvény egy korábbi változatában még egy ajánlott testtömegindexet is előírt volna a modelleknek, de ezt aztán az ügynökségek tiltakozása miatt ejtették.

A törvény végső változata az orvosokra bízza, hogy eldöntsék, túl sovány-e a modell, amihez számításba kell venniük a súlyukat, korukat és testalkatukat.

Korábban már vezettek be hasonló szabályokat Olaszországban, Spanyolországban és Izraelben is. Az anorexia Franciaországban 30-40 ezer embert érinthet, akiknek 90 százaléka nő. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.