Mészáros Lőrinc emberei mégsem trágyatolvajok a bíróság szerint

2015 december 18., péntek 9:45
105

A Magyar Narancs szerint bíróság felmentette Mészáros Lőrinc embereit, a Búzakalász 66 Kft. munkásaiként elvitték a tavaly elhunyt Váradi András hodálya mellől régóta összegyűjtött birkatrágyáját.

A dolog még 2012-ben történt. Váradi hiába próbálta leállítani a rakodást, Mészáros Lőrinc alkalmazottai azt mondták neki, hogy elviszik, mert elfogyott a Búzakalász 66 marhatrágyája.

Végül a trágya miatt egy büntetőjogi és egy polgári peres eljárás is indult, előbbiben a Mészáros-cég alkalmazottjai voltak az alperesek, utóbbiban a Búzakalász 66 Kft.

Bár a büntetőeljárásban első fokon százezer forintnyi kártérítésre kötelezték Mészáros Lőrinc két korábbi alkalmazottját, A Magyar narancs most megszerzett egy dokumentumot, amiből kiderül, hogy 

Mészáros munkásainak mégsem kell fizetniük.

Az első fokú ítélet még arról szólt, hogy mivel a korábban a juhász által bérelt állami földterület átkerült Mészáros Lőrincékhez, az ott összegyűjtött trágya még Váradié. Ezt az álláspontot másodfokon megváltoztatták, majd azt harmadfokon megerősítették, így 

a juhásznak a földhasználati jog megváltozása után 15 napja lett volna arra, hogy a birkatrágyát elszállítsa, de ezt ez idő alatt nem tette meg.

A Fővárosi Ítélőtábla harmadfokú ítélete ellen már fellebbezni sem lehet, így Váradi András özvegye és két gyermeke még azt a százezer forintot sem kapja meg, amit az igazságügyi szakértő még az eljárás során megállapított, a perköltséget a harmadfokú ítélet szerint az állam viseli.

A végzés szerint a „birkatrágya a szívességi használatot felmondó levélben megjelölt 15 határnap lejártával a Búzakalász 66 Felcsút Mezőgazdasági Kft. tulajdonába került, így az ingóságokat, a birkatrágyát is a társaság a felelős őrzés szabályai szerint tarthatta birtokban.

A másik ügyben Váradiék állnak nyerésre

Váradi András családja azt mondta a Magyar Narancsnak, hogy a trágyalopás miatt indult, még folyamatban lévő polgári peres eljárásban alig több mint egy hete első fokon nyertek a Búzakalász 66 Kft.-vel szemben. Ezek szerint Mészáros Lőrinc cégének 120 ezer forintot és a 80 ezer forintnyi perköltséget kell megfizetnie.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt